Yangın Tüpü Dolum, Bakım ve Test
Firmamız dolum işlemlerini en son teknoloji ile dijital terazilerde ve otomatik toz dolum makinalarında sağlamaktadır. Her bir yangın söndürme cihazı için ayrı testler yapılmaktadır.
BAKIM VE KONTROLLER
Tanışman Yangın Söndürme Sistemleri dolum ve satışları yapılmış olan cihazlarımızın garanti süreleri boyunca her yıl kontrolleri sağlanmaktadır. Bu kontrollerde manometrelerin durumlarına,herhangi bir deformasyon veya eğilmenin olup olmadığına mühürlerin durumuna ve garanti sürelerine bakılmaktadır.
Yangın Söndürme Cihazlarınızın dolumları firmamız tarafından yapıldıktan sonra ilk günkü gibi yeni görünümlü,ilk günkü gibi sağlam olarak sizlere teslim edilmektedir.
Önemli : Dolumlarınızın teslimatının hangi il ve ilçelere ücretsiz olarak yapıldığını öğrenmek için lütfen firmamız ile irtibata geçiniz.
Dikkat: Firmamızın adı kullanılarak size gelen kişilere itibar etmeyiniz. Cihazlarınızın dolumunu veya bakımını yapmak isteyen kişilere mutlaka kimliklerini ve yaka kartlarını sorunuz!
TANIŞMAN yangın söndürme cihazları olarak dolumu ya da bakımı yapılacak cihaz sahiplerine gitmeden önce mutlaka haber vermekteyiz. Firmamızda pazarlama yapılmamaktadır. Yılların deneyimi olarak referanslar ile çalışmaktayız.
Şüpheli bir durum anında mutlaka 0246 218 53 23 numaralı hattımızdan bizimle irtibata geçiniz!
Yangın söndürme tüpü nasıl kullanılır?
Yangın söndürme tüpü nasıl kullanılır sorusuyla sıklıkla karşılaşmaktayız. Öncelikle telaşlanmayınız ve soğukanlı davranmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz yerde yangın ihbar düğmesi var ise ona basınız veya itfaiye teşkilatına telefon açarak yangın yerinin adresini en kısa ve doğru şekilde bildiriniz. Yangının cinsini de bildirmeyi (bina, benzin, motorlu taşıt vs.) unutmayınız.
İtfaiye gelinceye kadar yangını söndürmek için elde mevcut vasıta ve imkanlardan faydalanmaya çalışınız. İşte burada yangın söndürme tüpü devreye girmektedir. Bu durum başınıza gelmeden önce umarım yangın söndürme tüpünüzü 45 dereceden daha sıcak ortamlarda bulundurmayıp manometreyi sık sık kontrol ederek basınç gösterip göstermediğini kontrol etmişsinizdir.
Yangın Söndürme Tüpü kullanırken nelere dikkat etmelisiniz ?
- Yangın tüpünü kullanmadan önce 1-2 kez sallayın.
- Mesafenizi ayarlayın 1000 Vot’ a kadar en az kullanma mesafesi 1 metre’ dir.
- Yangına rüzgar istikametinde yaklaşın. Yani rüzgarı arkanız alınız.
- Yanan nesneye mümkün olduğunca yaklaşarak yangın söndürme tüpünün tetik mekanizmasını kilitleyen pimi yada kurşun mühürlü emniyetini yuvasından çekerek çıkartınız veya karbondioksit tüpünün valfini sola doğru çevirerek açınız.
- Yangın söndürme tüpünün tetiğine sonuna kadar basarak çıkan gazı veya tozu yangının doğduğu yere doğru püskürtünüz.
- Yangını önden arkaya, aşağıdan yukarıya doğru söndürmelisiniz. Fakat yakıtı olan ve damlayan yangınlarda yukarıdan aşağıya doğru müdahale edin.
- Birden fazla yangın söndürme tüpünüz varsa arka arkaya değil başka birinin de yardımıyla her ikisini de aynı anda püskürtmeniz faydanıza olacaktır.
- Tozlu cihazları, toz bitene kadar boşaltınız. Yeniden alevlenmeye karşı kor artıklarını su ile söndürün.
- Kullanılan yangın söndürme tüplerini doldurmadan yerine asmayınız.
-
Yangın Tüpleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
-
Hizmet Teklif Formu
İşletmeniz için ihtiyacınız olan ekipmanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve fiyat teklifi almak için hizmet teklif formunu doldurabilirsiniz. En kısa sürede sizinle irtibata geçilecektir.